Δραματική σχολή / Υποκριτική - Αυτοσχεδιασμός
Brief info
Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη το 1975. Από τότε έως σήμερα εργάζεται σαν ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και  σποραδικά στην τηλεόραση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου Η Σκηνή και του θεατρικού οργανισμού Μορφές τις δεκαετίες του 1980 και 1990 αντίστοιχα. Επίσης έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις.
Τιμήθηκε με το βραβείο Αιμίλιος Βεάκης (2002-2004), και  με τρία θεατρικά βραβεία Αθηνοράματος  για τις ερμηνείες του σε έργα των Φρίελ, Μπέκετ, Τσέχωφ, Καμπανέλλη, Ίψεν και Πίντερ. Επίσης βραβεύτηκε για την ταινία Θεόφιλος στο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1987 και στην τηλεόραση για την συμμετοχή του στην σειρά To 10 από την εφημερίδα Έθνος.
Έχει διδάξει υποκριτική σε διάφορες ιδιωτικές σχολές, καθώς και στην σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Επίσης, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, Θεσσαλονίκης και από φέτος της Αθήνας.
  

Περιγραφή μαθήματος

Το μάθημα στο πρώτο έτος ξεκινά με μια εισαγωγή στην υποκριτική όσον αφορά το ρεαλιστικό θέατρο.  Δεν δίνονται ρόλοι ή σκηνές. Πρώτα συνειδητοποιεί ο σπουδαστής ποια είναι τα εργαλεία του ηθοποιού (φωνή, σώμα, συναισθήματα) μέσα από ασκήσεις και παρατήρηση, και κατόπιν πιο συγκεκριμένα μέσα από την συνειδητοποίηση 9 στοιχείων της ζωής που θα αποτελέσουν 9 βήματα για την προσέγγιση ενός ρόλου στο ρεαλιστικό θέατρο.

Τα στοιχεία αυτά είναι ο χώρος, ο χρόνος, το υποκείμενο, οι σχέσεις, οι περιστάσεις, ο σκοπός, το εμπόδιο, η δράση και τα συναισθήματα. Με βάση αυτά τα στοιχεία και τις πέντε αισθήσεις, ο σπουδαστής παρουσιάζει μικρές σκηνές, δημιουργημένες από τον ίδιο σαν πρακτική εφαρμογή.

Παράλληλα, γίνονται φωνητικές ασκήσεις με ποιήματα. Στο δεύτερο εξάμηνο προχωρούμε στην μελέτη ενός θεατρικού έργου, χωρίς ακόμη ο σπουδαστής να έχει κάποιον συγκεκριμένο ρόλο.  Είναι σημαντικό ένας μέλλων ηθοποιός να μάθει πώς να αναλύει και να κατανοεί έναν συγγραφέα και τον κόσμο μέσα από την δική του οπτική.