Δραματική Σχολή / Σκηνογραφία - Ενδυματολογία
Brief info
Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο, το Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Το 1995 ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τη σκηνογραφία και αργότερα με την ενδυματολογία για την οποία έχει βραβευτεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Δούλεψε με σημαντικούς σκηνοθέτες του θεάτρου, του κινηματογράφου και της διαφήμισης όπως οι Θωμάς Μοσχόπουλος, Γιάννης Χουβαρδάς, Λευτέρης Βογιατζής, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Κακλέας, Σταμάτης Φασουλής, Κωνσταντίνος Ρήγος,Διαγόρας Χρονόπουλος, Λάκης Λαζόπουλος, Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου,Φωκά Ευαγγελινό Γιώργος Λάνθιμος, Ντένης Ηλιάδης, Σύλλας Τζουμέρκας, κ.ά.
Διατήρησε μακροχρόνιες συνεργασίες με αρκετούς από τους παραπάνω δημιουργούς στο ελεύθερο, επιχορηγούμενο θέατρο, σε κρατικές σκηνές όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή καθώς και το Μέγαρο Μουσικής και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή έκθεση σκηνογραφίας Quadrienall στην Πράγα το 2007, ενώ έχει σχεδιάσει κοστούμια για την τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, τον 51ο Διαγωνισμό της Eurovision και τα Special Olympics Αθήνα 2011.
Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο εξωτερικό σε Λονδίνο, Μιλάνο, Όσλο, Ντίσελντορφ, Γενεύη, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Σαντιάγκο, Στράτφορντ Καναδά, κ.ά.
Παράλληλα έχει διαμορφώσει συναυλιακούς και θεατρικούς χώρους για μουσικές παραστάσεις γνωστών τραγουδιστών ενώ έχει διδάξει σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας και στο Εθνικό Θέατρο.

Περιγραφή μαθήματος

Η Εικόνα στο θέατρο ή την οθόνη είναι βασικό στοιχείο συνεννόησης με το κοινό. Τα κοστούμια και η σκηνογραφία είναι δύο “métier” που αποτελούν, μαζί με τους φωτισμούς, τη μουσική και την κινησιολογία το πολύτιμο συντακτικό της δραματουργίας και της σκηνοθεσίας.

Με αυτό τον τρόπο οι θεατές λαμβάνουν το καθαρό σήμα της ρεαλιστικής ή μη απεικόνισης του Χώρου που κινούνται οι ηθοποιοί και ξεδιπλώνουν καταστάσεις και φόρμες μέσα από την κίνηση του σώματός τους και την λεκτική ή μη έκφραση των συναισθημάτων τους. Τα ρούχα τους «μιλούν» για τους ρόλους, τι είδους άνθρωποι είναι, ποια είναι η κατάστασή τους.

Στόχος του μαθήματος είναι οι μελλοντικοί ηθοποιοί να έρθουν σε επαφή με το χώρο της ενδυματολογίας και της σκηνογραφίας και να γνωρίσουν ουσιαστικά πόσο χρήσιμα εργαλεία είναι για τη δουλειά τους, τι πραγματικά σημαίνει π.χ., φοράω ένα κοστούμι που σχεδιάστηκε ή επιλέχτηκε για μένα. Παράλληλα θα ερευνήσουν το έργο σημαντικών δασκάλων της σκηνογραφίας και της ενδυματολογίας ανακαλύπτοντας την πολύτιμή συμβολή τους στο θαύμα της Εικόνας.

Σε αυτό το ταξίδι στο χώρο του θεάματος, οι νέοι καλλιτέχνες θα κατανοήσουν πόσο αλληλένδετες είναι με την υποκριτική και άλλες τέχνες στον καλλιτεχνικό επαγγελματικό στίβο η ενδυματολογία και η σκηνογραφία και πως οι επιτυχημένες δουλειές βασίζονται στην διαφορετικότητα και στην συνεργασία και λειτουργία όλων των συντελεστών ως ομάδα.