Υποκριτική - Αυτοσχεδιασμός
Brief info
Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Ως ηθοποιός στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Δημήτρης Καραντζάς, Άντζελα Μπρούσκου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Σύλβια Λιούλιου, Γιάννης Χουβαρδάς, Νίκος Μαστοράκης, Νίκος Καραθάνος, Έφη Θεοδώρου, Λευτέρης Βογιατζής, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Μάρθα Φριντζήλα, Αντώνης Αντύπας, κ.ά.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Kursk και έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις της: Οθέλλος, Lenz, Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει, Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει, Βόυτσεκ.
Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους: Κωνσταντίνο Σαμαρά, Στέργιο Πάσχο, Μανούσο Μανουσάκη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Νίκο Τριανταφυλλίδη, Γιάννη Οικονομίδη, Σωτήρης Γκορίτσας, κ.ά.
Έχει βραβευτεί με το βραβείο Δημήτρης Χορν για την ερμηνεία του στην θεατρική παράσταση Όταν έκλαψε ο Νίτσε καθώς και με βραβεία για την ερμηνεία του στις ταινίες Οι Αισθηματίες και Άφτερλωβ.
 

Περιγραφή μαθήματος

Η περιπέτεια της ανάγνωσης της λογοτεχνίας, μέσα σε ένα τρένο ή στο κρεββάτι μας (από μέσα μας), η μετάβαση στην αφήγηση σε έναν άλλον άνθρωπο με τη φωνή μας εκτεθειμένη, οι αναμνήσεις και οι πληγές αυτών που έχουμε ζήσει που ξυπνούν μέσα από αυτή την περιπέτεια, η φαντασία αυτών που δεν έχουμε ζήσει που ξυπνούν μέσα από αυτή την περιπέτεια, συναντώνται στο σώμα ενός ανθρώπου για να πει μια ιστορία που είναι όλες αυτές οι ιστορίες μαζί.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή και βιωματική έρευνα που γεφυρώνει την ανάγνωση με την υποκριτική οι σπουδαστές θα ανακαλύψουν και θα συνδέσουν τις μνήμες που φέρει το σώμα και η φωνή τους με εκείνες των θεατρικών ρόλων και των ηρώων της λογοτεχνίας.