ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Brief info
Βιογραφικό

Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Έχει συνεργαστεί  με τους σκηνοθέτες: Λευτέρη Βογιατζή, Ρούλα Πατεράκη, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Γιάννη Χουβαρδά, Στάθη Λιβαθινό, Γιώργο Κιμούλη, Γιώργο Μιχαηλίδη, Δημήτρη Καταλειφό, Ελένη Σκότη, Γιάννη Μόσχο, Θέμη Μουμουλίδη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Νικορέστη Χανιωτάκη, Μαρία Πρωτόπαππα σε θεατρικά έργα των: Ευριπίδη, Σοφοκλή, Αισχύλου, Αριστοφάνη, Λόρκα, Στρίντμπεργκ, Ίψεν, Άλμπι, Ρεζά, Μάμετ, Γκόρκι, Σαίξπηρ, Χέαρ, Πίντερ, Μπέρνχαρντ, Δούκα, Μαυριτσάκη, Αναγνωστάκη, κ.ά.
Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες Valse Sentimentale της Κ. Βούλγαρη, Ώρες κοινής ησυχίας της Κ. Ευαγγελάτου, Ταξίδι Στη Μυτιλήνη του Λ. Παπαστάθη, Ιερόσυλοι της Μ. Μάκρη. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, και το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
  
 
 
 

Περιγραφή μαθήματος

Αρχαία τραγωδία – Αγγελικές ρήσεις

Το μάθημα επικεντρώνεται στον τραγικό λόγο, όπως αυτός αποτυπώνεται στις αγγελικές ρήσεις που υπάρχουν διάσπαρτες στην αρχαία δραματουργία. Στόχος του μαθήματος είναι οι σπουδαστές να αναμετρηθούν με αθωότητα και περιέργεια με το υλικό της αρχαίας τραγωδίας χρησιμοποιώντας την μορφή του Αγγελιοφόρου, που αποτελεί ίσως τον πιο οικείο χαρακτήρα για τον μέσο άνθρωπο και θεατή και ο οποίος μεταφέρει τα πιο μεγάλα τραγικά γεγονότα και νέα στη σκηνή με τον πιο άμεσο, ενστικτώδη και «αθώο» λόγο.