ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ - ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Brief info
Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Τασκένδη, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στην τηλεόραση, ως ηθοποιός και σεναριογράφος στον κινηματογράφο και ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη, μεταφράστρια και δραματουργός στο θέατρο.
Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με τους Πηγή Δημητρακοπούλου, Λευτέρη Χαρίτο, ο Φίλιππο Τσίτο, Κώστα Κουτσομύτη, Χρήστος Γεωργίου, κ.ά., στον κινηματογράφο με τους Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, Σύλλα Τζουμέρκα, Πάνο Κούτρα, Θανάση Καρανικόλα, Νικόλα Τριανταφυλλίδη, Κώστα Γαβρά, Μπάμπη Μακρίδη, Κύρο Παπαβασιλείου, Στέλλα Κυριακοπούλου, Νίκο Λαμπό, Χρήστο Πασσαλή, κ.ά. και στο θέατρο με τους Νίκο Καραθάνο, θεατρική ομάδα blitz, Θωμά Μοσχόπουλο, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρο Τσολάκη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, κ.ά.
Για την ερμηνεία της στην ταινία Η Δουλειά της σε σκηνοθεσία Νίκου Λαμπό απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στο Los Angeles Greek Film Festival και στο New York Greek Film Expo. Είναι μέλος του European Film Academy και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Περιγραφή μαθήματος

Ξεκινώντας από τη μελέτη του σεναρίου και του χαρακτήρα που καλείται ο ηθοποιός να υποδυθεί μπροστά στην κάμερα, θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή μεταμόρφωσης μέσω του βλέμματος, του σώματος και του λόγου, προσεγγίζοντας τον ρόλο ως άνθρωπο και όχι ως σχήμα.

Φτάνοντας στο γύρισμα, θα δουλέψουμε τις εκφράσεις του προσώπου, τις κινήσεις διαφορετικών μελών του σώματος και την φωνή του χαρακτήρα ανάλογα με το σημείο της προσωπικής του πορείας στη δραματουργική εξέλιξη του έργου.

Στόχος του μαθήματος είναι να φτάσουμε στη σύνδεση/σύνθεση του ρόλου, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά, με αφετηρία την προσωπική μας εκφραστικότητα και να δώσουμε ζωή στο πρόσωπο που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε στην οθόνη.