Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – ένα βιωματικό εργαστήριο με τον Ευριπίδη Λασκαρίδη

20, 21, 27, 28 Νοεμβρίου 2021 – 11:00 με 15:30

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ θα φιλοξενήσει το βιωματικό εργαστήριο σωματικού θεάτρου του Ευριπίδη Λασκαρίδη με τίτλο «Μεταμόρφωση και Γελοιότητα» για δύο Σαββατοκύριακα στις 20,21 και 27,28 Νοεμβρίου 2021.

Στο εργαστήρι του ο Ευριπίδης Λασκαρίδης προτείνει ερμηνευτικά εργαλεία που προκύπτουν από την πολυετή έρευνα του πάνω στην μεταμόρφωση και την γελοιότητα. Μέσα από το εκτεταμένο υπόβαθρο του στο σωματικό θέατρο το γκροτέσκο και την αρχαία ελληνική κωμωδία παίρνει το τραγικό αλλά και όλα όσα θεωρούνται εξωτερικά ως αφετηρία και στη συνέχεια εργάζεται σε βάθος από έξω προς τα μέσα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης — Καρόλου Κουν και σκηνοθεσία στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης. Από το 1995 έχει συμμετάσχει ως περφόρμερ σε έργα σκηνοθετών όπως ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Robert Wilson. Το 2009 ίδρυσε την ομάδα OSMOSIS. Το πρώτο περιοδεύον έργο της ομάδας, το RELIC, έχει παρουσιαστεί σε πάνω από τριάντα φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο όπως στη Lyon Biennale de la Danse στο Palais de Tokyo στο Barbican Pit και στο Public Theater στη Νέα Υόρκη. Στους σταθμούς της διεθνούς περιοδείας του δεύτερου έργου του, ΤΙΤΑΝΕΣ, περιλαμβάνονται το Théâtre de la Ville το Festival TransAmériques το Tanz im August στο Βερολίνο και το Hong Kong Arts Festival. Το πιο πολυπληθές έργο του, ELENIT, έκανε πρεμιέρα το 2019 στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Μια διεθνής συμπαραγωγή (Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Ολλανδία και Πορτογαλία) που περιοδεύει σε όλο τον κόσμο (2020 — 2023). Το 2016 ο Λασκαρίδης τιμήθηκε με την εναρκτήρια υποτροφία Pina Bausch Fellowship ενώ το 2013 συνέλαβε το σεμινάριό του Μεταμόρφωση & Γελοιότητα — The Poetry beneath Absurdity. Έκτοτε καλείται κάθε χρόνο να το παρουσιάσει σε επαγγελματίες και σπουδαστές παραστατικών τεχνών σε διαφορετικές χώρες πέραν της Ελλάδας όπως Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Γερμανία, Φινλανδία, Ελβετία, Τσεχία κ.α.

https://euripides.info/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το εργαστήριο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε άτομα που έχουν κάποια εμπειρία (επαγγελματική ή ερασιτεχνική) με τον χορό και την περφόρμανς. Όσες/όσα/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικά στο email info@texnon100.gr τα παρακάτω στοιχεία μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2021 με τίτλο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ.

  1. Μια ή δυο φωτό
  2. Ένα σύντομο βιογραφικό
  3. Links με δουλειά τους (είτε δημιουργία τους είτε συμμετοχή σε δημιουργία άλλου με info σε πιο λεπτό εμφανίζεται το ενδιαφερόμενο άτομα)
  4. Ένα σύντομο γράμμα που να λέει με δύο λόγια για ποιο λόγο θα ήθελαν να πάρουν μέρος στο εργαστήρι αυτό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

20,21,27 & 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

11:00 με 15:30

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120 ΕΥΡΩ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ