Παιδικό/Εφηβικό θεατρικό εργαστήρι

Οι θεατρικές δραστηριότητες αποτελούν πολύτιμο συστατικό της κουλτούρας των παιδιών. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε μια πιο λεπτή επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο, τους επιτρέπεται να εκφραστούν συνολικά, να διοχετεύσουν δημιουργικά την ενέργειά τους και να εκφραστούν με τον λόγο -αλλά και χωρίς αυτόν- με εργαλείο το ίδιο τους το σώμα που στην ηλικία αυτή είναι γεμάτο ενέργεια και αναζητά τρόπους βιωματικής έκφρασης που πολλές φορές μέσα μέσα στην καθημερινότητα και στις ανάγκες του σχολείου δεν είναι αρκετές.

1o ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ έως Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διάρκεια : Μία ώρα και 15 λεπτά

Κάθε Παρασκευή απόγευμα 18:00 – 19:15

Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από ατελείωτο παιχνίδι και χαρά να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, να αναπτύσσουμε τη φαντασία μας και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Για να το επιτύχουμε αυτό, θα δώσουμε φωνή σε αντικείμενα, θα μεταμορφωθούμε στους αγαπημένους μας σούπερ ήρωες, θα κάνουμε μιμήσεις ζώων ή αγαπημένων μας προσώπων, θα μάθουμε να εμπιστευόμαστε τα υπόλοιπα παιδιά, θα δραματοποιήσουμε γνωστά μας παραμύθια, θα αυτοσχεδιάσουμε μικρές ιστορίες και θα συζητήσουμε για τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών μας. Επίσης θα φτιάξουμε μικρές χορογραφίες σε τραγούδια που δεν ξέρουμε… και αν έχουμε όρεξη, όταν έρθουμε σπίτι, θα τις μάθουμε και στους γονείς, τα αδέρφια και τους φίλους μας.

Η έναρξη μαθημάτων θα γίνει 07 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιουνίου 2023.

Κόστος συμμετοχής: 450 ευρώ. Αποπληρώνεται σε μηνιαίες δόσεις ή σε δύο ισόποσες δόσεις με καταβολή της 1ης δόσης κατά την εγγραφή έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022 και της 2ης τον Δεκέμβριο του 2022. Σε περίπτωση άμεσης εξόφλησης του ποσού ισχύει έκπτωση 10% (δεν γίνεται επιστροφή).

2ο ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ έως Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διάρκεια : Μία ώρα και 30 λεπτά

Κάθε Σάββατο πρωί 11:00 – 12:30

Η πρώτη επαφή του παιδιού με το θέατρο και η έκθεσή του μπροστά σε κοινό, έστω και των συμμαθητών/τριών του, πρέπει να του παρέχει ασφάλεια και άνεση. Για αυτό ας ανακαλύψουμε τα πράγματα που περιέχει η τσάντα μας. Ποια είναι η ιστορία αυτών των αντικειμένων και τι συζητήσεις θέλουν να κάνουν με τα αντικείμενα των άλλων παιδιών της τάξης; Ας βρούμε το αγαπημένο μας παραμύθι και ας το αναπαραστήσουμε με παγωμένες εικόνες. Ποιο είναι το μυστικό για να περνάμε συγχρονισμένα από τη μία εικόνα στην άλλη; Πόσο αντίστοιχα σημαντικό και ενδιαφέρον για το θεατή είναι να αναπαριστούμε τον ήρωα ενός παραμυθιού ή ένα έπιπλο του χώρου ή ένα λουλούδι; Θα ανακαλύψουμε παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Μπορούν αυτά άραγε να ενταχθούν στο πλαίσιο μιας παράστασης; Θα ακούσουμε και όμορφα τραγούδια. Πόσο πιο διασκεδαστικό θα είναι να τα μάθουμε χορογραφώντας τα; Και φυσικά θα παίξουμε πολλά καινούργια θεατρικά και άλλα παιχνίδια! Αλήθεια, μπορούμε παίζοντας ξέγνοιαστα να αφηγηθούμε μια ιστορία;

Η έναρξη μαθημάτων θα γίνει 08 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιουνίου 2023.

Κόστος συμμετοχής: 480 ευρώ. Αποπληρώνεται σε μηνιαίες δόσεις ή σε δύο ισόποσες δόσεις με καταβολή της 1ης δόσης κατά την εγγραφή έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022 και της 2ης τον Δεκέμβριο του 2022. Σε περίπτωση άμεσης εξόφλησης του ποσού ισχύει έκπτωση 10% (δεν γίνεται επιστροφή).

 

3ο ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ έως ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διάρκεια : Μία ώρα και 30 λεπτά

Κάθε Σάββατο πρωί 13:00 – 14:30

Το θέατρο δημιουργείται από ομάδες. Έτσι σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται. Θα γνωριστούν καλά μεταξύ τους, συνειδητοποιώντας πόσα πολλά πράγματα τους ενώνουν με τους/τις συνομηλίκους/τες τους. Θα δημιουργήσουν παρέα και θα μάθουν ισότιμα να ηγούνται της ομάδας αλλά και να καθοδηγούνται από τους συνοδοιπόρους τους.

Υλικά έμπνευσης θα αποτελέσουν πίνακες ζωγραφικής, κλασικά παραμύθια και ιστορίες από την ελληνική μυθολογία. Ο σχεδιασμός του εργαστηρίου θα στηριχτεί σε τεχνικές σωματικού θεάτρου και σε τεχνικές δραματοποιημένης αφήγησης.

Θα στροβιλιστούμε με τους πίνακες του Βαν Γκογκ, θα ζωντανέψουμε τους πρωταγωνιστές της Κοκκινοσκουφίτσας με αναπάντεχους χαρακτήρες, θα μεταμορφώσουμε το σκουπόξυλο της σχολής από τηλεσκόπιο σε μπάρα για αρσιβαρίστες και από πεντανόστιμο σουβλάκι σε χίλια δυο άλλα ευφάνταστα αντικείμενα, θα αφηγηθούμε μύθους, θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε όπως μας αρέσει και φυσικά θα παίξουμε πολύ. Πάρα πολύ!

Η έναρξη μαθημάτων θα γίνει 08 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιουνίου 2023.

Κόστος συμμετοχής: 480 ευρώ. Αποπληρώνεται σε μηνιαίες δόσεις ή σε δύο ισόποσες δόσεις με καταβολή της 1ης δόσης κατά την εγγραφή έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022 και της 2ης τον Δεκέμβριο του 2022. Σε περίπτωση άμεσης εξόφλησης του ποσού ισχύει έκπτωση 10% (δεν γίνεται επιστροφή).

Υπεύθυνη – Σχεδιασμός δράσης : Ειρήνη Αδάμου

Υλοποίηση δράσης : Μοσχούλα Ατσιδαύτη

«Πως είναι να…για εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών»

Διάρκεια: Μία ώρα και 30 λεπτά

Κάθε Πέμπτη απόγευμα 17:00 – 18:30

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ» ενεργοποιεί για 2η χρονιά το θεατρικό εργαστήρι για εφήβους!

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο σε αυτή την ιδιαίτερη ηλικία και στοχεύει στην απελευθέρωση της κίνησης και του μυαλού, στην έκφραση, στη συνεργασία, στη φιλία και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων του κάθε εφήβου.

Μέσα από το εργαστήρι αυτό οι έφηβοι ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους εκφράζουν τους προβληματισμούς τους μέσα στην ομάδα, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και κυρίως να εκφράζουν τα θέλω και τις ιδέες τους με θάρρος.

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, από κλασικά και σύγχρονα κείμενα, από την ελεύθερη κίνηση και την δύναμη του λόγου και της σιωπής, εξελίσσονται σε ανθρώπους με κριτική σκέψη, ήθος και κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Την πρώτη περίοδο θα δουλέψουμε δομημένους αυτοσχεδιασμούς μέσα από κείμενα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, θα κάνουμε πειραματισμούς με δικά μας σενάρια και θα δεθούμε γερά σαν ομάδα.

Η δεύτερη περίοδος θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας παράστασης που θα παρουσιαστεί στο τέλος του εργαστηρίου!

Η έναρξη μαθημάτων θα γίνει 06 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί με την παράστασή μας αρχές Ιουνίου 2023.

Κόστος συμμετοχής: 480 ευρώ. Αποπληρώνεται σε μηνιαίες δόσεις ή σε δύο ισόποσες δόσεις των 240 ευρώ με καταβολή της 1ης δόσης κατά την εγγραφή έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022 και της 2ης τον Δεκέμβριο του 2022. Σε περίπτωση άμεσης εξόφλησης του ποσού ισχύει έκπτωση 10% (δεν γίνεται επιστροφή).

Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσης: Ειρήνη Αδάμου