Εφαρμογή της Αμερικανικής Φιλοσοφίας της «Υποκριτικής στην camera».

Η διδασκαλία του σεμιναρίου βασίζεται στην εμπειρία και γνώση του σκηνοθέτη στο Hollywood και συνοδεύεται από βίντεο- κλειδιά με αστέρες της 7ης τέχνης.

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Τεχνών Εκατό» διοργανώνει 2-ήμερο (10-ωρο) σεμινάριο MASTERCLASS – ACTING ON CAMERA με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μουσούλη, στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2022

 

· Το masterclass είναι διαθέσιμο για επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών και τελειόφοιτους και σπουδαστές (μετά από συνεννόηση με τον διδάσκοντα).

· Μη-επαγγελματίες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μοντέρ και όποιος ενδιαφέρεται για την υποκριτική στην κάμερα μπορούν να παρακολουθήσουν το masterclass ως θεατές (χωρίς ενεργή συμμετοχή)

Πρόγραμμα:

ΜΕΡΑ 1η – 10 Δεκεμβρίου, Σάββατο, 12:00 – 17:00

  • Casting. Ψυχολογία, προετοιμασία σκηνής και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία της ακρόασης.
  • Εκμάθηση για τη σπουδαιότητα βασικών αρχών της υποκριτικής που συχνά οι ηθοποιοί αγνοούν σε ένα σετ.
  • Εκμάθηση με πρακτική εξάσκηση, γιατί η διανομή ενέργειας σε ένα σετ είναι σημαντικότατη.
  • Ανάλυση σκηνής. Πρόβα, ερασιτεχνικό γύρισμα στη τάξη υπό χρονική πίεση σαν ένα κανονικό γύρισμα και μοντάζ.

ΜΕΡΑ 2η – 11 Δεκεμβρίου, Κυριακή, 12:00 – 17:00

  • Κατανόηση της ορολογίας των βασικών πλάνων και η σημασία τους σχετικά με την ερμηνεία του ηθοποιού.
  • Τα σημάδια, η εστίαση και γιατί είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε.
  • Τα Ρακόρ (continuity). Εξάσκηση στο να παραμένει ο ηθοποιός συνεπής σε κάθε λήψη αλλά να διατηρεί την αυθεντικότητά του.
  • Ο ηθοποιός μαθαίνει να ελαττώνει το παίξιμό του για τη κάμερα. Τι σημαίνει πραγματικά;
  • Κάθε ζευγάρι θα έχει ένα χρονικό περιθώριο να γυρίσει μία από τις σκηνές που θα έχει λάβει πριν το σεμινάριο. Την σκηνή θα την παραλάβει μονταρισμένη κάθε ηθοποιός μέσα στο επόμενο δίμηνο από την λήξη του σεμιναρίου.
  • Η διαδικασία του casting ξαναγίνεται υπό ρεαλιστικές συνθήκες και με honorary guest τον κ Λαζόπουλο ο οποίος θα δώσει και τις δικές του συμβουλές και παρατηρήσεις στους μαθητές.
Πληροφορίες Σεμιναρίου

Σαββατοκύριακο 10 & 11 Δεκεμβρίου (10 ώρες)

Κόστος συμμετοχής:

130 ευρώ ενεργή συμμετοχή και παραλαβή μονταρισμένης σκηνής

80 ευρώ παρακολούθηση ως θεατής

Πληροφορίες – Κράτηση θέσεων

210 7101411

info@texnon100.gr

Ακαδημίας 98-100, 3ος όροφος

Ο Κωνσταντίνος Μουσούλης έχει σκηνοθετήσει 16 μικρού μήκους ταινίες διαφόρων ειδών σε Ελλάδα, Αγγλία και Αμερική και έχει επιμεληθεί ως σεναριογράφος διάφορες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές που είναι στα στάδια του development.

Έχει συνεργαστεί με ηθοποιούς που έχουν συμμετάσχει σε δημοφιλείς διεθνείς σειρές, όπως Game of Thrones, Homeland, True Blood, Blacklist, Banshee, Hawaii Five-0 και Breaking Bad αλλά και αθάνατες ταινίες όπως Scarface και The Doors. Έχει βραβευτεί για τις δουλειές του σε Ελλάδα, Ινδία και Αμερική.

Μέσω της εταιρείας παραγωγής που είχε για τέσσερα χρόνια στο επίκεντρο της βιομηχανίας του θεάματος, το Λος Άντζελες, όπου έχει γράψει και σκηνοθετήσει πάνω από 70 σκηνές ως προωθητικό υλικό για καλλιτέχνες, είχε την ευκαιρία να δουλέψει με ηθοποιούς κάθε ηλικίας, εθνικότητας και επιπέδου και συντέλεσε στο να κλείσουν δουλειές σε διάφορες μεγάλες παραγωγές, σε δίκτυα όπως HBO και NBC.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην Ελλάδα όπου προετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.