ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ/ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Brief info
Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα (Bachelor’s Honours Degree) από το τμήμα Υποκριτικής των University of South Wales (πρώην Glamorgan) και Royal Welsh School of Music & Drama με παράλληλες σπουδές στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη δημοσιογραφία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Σκηνοθεσία και την Περφόρμανς από το Royal Holloway College, University of London με ερευνητικό πεδίο εξειδίκευσης το αρχαίο ελληνικό θέατρο καθώς και πιστοποιημένος career coach με εξειδίκευση στα επαγγέλματα παραστατικών τεχνών από το Career Development Institute της Μεγάλης Βρετανίας. Μέλος της VASTA (Voice and Speech Trainers Association), της IPA (International Phonetic Association) και της LMDA (Literary Managers and Dramaturgs of the Americas).

Σε ηλικία 18 ετών πρωταγωνίστησε στη μουσική παράσταση Searching for Europa στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου σε κείμενο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και ακτιβιστή Ariel Dorfman. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός και τραγουδιστής σε αγγλόφωνες και ελληνόφωνες θεατρικές παραγωγές όπως το The Dybbuk της Julia Pascal (Ουαλία/Αγγλία/ Σkωτία), The Glorious White Stuff της Alexandra North (Ουαλία), Βάκχες του Ευριπίδη (Λονδίνο), Titus Andronicus και King Lear του William Shakespeare (Ουαλία), Simpatico του Sam Shepard (Αγγλία), An Ideal Husband του Oscar Wilde (Αγγλία), O Άμλετ στην Πλατεία (Ελλάδα), Crush (Ελλάδα), Οι καρδιές στις φλόγες (Ελλάδα), Γύρνα με στο Hollywood (Ελλάδα), 1945 (Ελλάδα) του Pai Sam Sik, Σκοτσέζικο Ντους της Χρύσας Σπηλιώτη (Ελλάδα), κ.ά.

Ως σκηνοθέτης και συγγραφέας διασκεύασε για την αγγλική θεατρική σκηνή τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη (2002) και τη Μήδεια (Ευριπίδης, Seneca, Pasolini, Lars von Trier) (2003) ενώ έχει σκηνοθετήσει για θεατρικές σκηνές στο Ηνωμένο Βασίλειο κείμενα των Gertrude Stein, Sylvia Plath και Virginia Woolf  και έργα των Tony Kushner, David Mamet, Σοφοκλή, Sarah Kane, Eugene O’ Neill, Jean-Claude van Itallie, Edward Albee, August Strindberg, Caryl Churchill, κ.ά. Στην Ελλάδα έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Η γυναίκα που δραπέτευσε από το μήνυμα (διασκευή του μυθιστορήματος Στο τέλος της γης του David Grossman), Crush και Δωδέκατη Νύχτα του William Shakespeare.

Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός με περισσότερες από 15 θεατρικές ομάδες και οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Αυστραλία και την Ολλανδία και ως νέος θεατρικός συγγραφέας με το BBC Radio Drama, το National Theatre (UK), και τους Paines Plough ενώ η μουσική του παράσταση Crush ήταν υποψήφια στα Queer Theatre Awards 2018 και επιλέχθηκε να παρουσιαστεί σε off -Βroadway σκηνή της Νέας Υόρκης. Με την drag persona Lady Saligia και το cover της επιτυχίας των 80s Take My Breath Away μπήκε στο TOP 20 των καλύτερων cover songs στην Τουρκία και την Ιαπωνία στην κατηγορία easy listening/lounge του Spotify για το 2019 ενώ η συγκεκριμένη εκτέλεση είχε spins σε πάνω από 120 online ραδιοφωνικούς σταθμούς σε 40 χώρες στον κόσμο.

Στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός στον ξενόγλωσσο ραδιοφωνικό σταθμό του 9.84,  ως κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου με τα site maga.gr, Greek Play Project και artplay.gr ενώ από το 2012 συνεργάζεται και με τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα CNN, BBC την εφημερίδα Washington Post και το ραδιοφωνικό σταθμό NPR ως δημοσιογράφος, μεταφραστής και βοηθός παραγωγής.

Ως βοηθός παραγωγής έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το BFI London Film Festival, τη Sydney Biennale, το BBC, το περιοδικό THE FACE, το London Fashion Week και την BAC Films (συμπαραγωγό ταινιών όπως Mulholland Drive, The Pianist, The Crying Game, Kids, κ.ά.)

Υπήρξε finalist για τη θεωρητική του έρευνα στο έργο του David Lynch από το διακεκριμένο περιοδικό Sight and Sound, finalist του Sundance Institute για το πρωτότυπο τηλεοπτικό σενάριο The Worst Day of Her Life, και στην υποψήφια για BAFTA ομάδα post – production του ντοκιμαντέρ Helen McArthur: Sailing Through Heaven and Hell.